Solitron Devices – Ett år senare

Det är ganska exakt ett år sedan Solitron Devices(SODI) fick en plats i vår portfölj och det är läge att göra en uppföljning. SODI är ett bolag vi aldrig lagt upp någon analys om. För att få läsa lite djupare om SODI se bloggrannen Småbolag & Undantag samt Oddballstocks. Tobik (Oddball) har skrivit spaltmeter om bolaget och det är sannerligen hans case.

För att vara en net-net är SODI är ett hyfsat välmående bolag. Men likt alla net-nets så har även SODI stora problem. Eller snarare har SODIs aktieägare stora problem. Det har varit väldigt många turer kring hur aktieägarvänligt bolaget drivs och det senaste halvåret har situationen förvärrats. Se Tobiks inlägg om ”Solitron and mis-management shenanigans”.

Solitron

Det är stora skillnader mellan management och övriga aktieägares intressen i SODI. Det här är nog en av mina värsta net-nets på den punkten. Men bolagsmässigt håller SODI hyfsat hög kvalitet. Och eftersom jag har en väldiversifierad portfölj med net-nets så känner jag inte att managementsituationen är nog för att jag inte ska vilja ha en position i bolaget.

Ska SODI då få vara kvar ett år till i min portfölj? Svaret på den frågan blir ja. Aktien är väldigt lågt värderad och har ett relativt starkt F-Score på 6.SODI_vardering Det är svårt att se vad som ska hända för att bolagets underliggande värde ska realiseras och vi aktieägare ska få god avkastning, speciellt när Mr. Saraf som arbetar som VD, CFO, kassör och styrelseordförande styr bolaget med järnhand. Men i net-nets är det alltid svårt att se vad som måste ske för att skapa avkastningen. Det gäller att ha sin tilltro till mean reversion och att ”Value is its own catalyst”. 

Disclosure: Jag har en position i SODI. 

Mer läsning:

Solitron Devices – OddballStocks

Solitron Devices – Småbolag & Undantag

Solitron Devices, Inc. (SODI) – Cigarrfimpar

5 thoughts on “Solitron Devices – Ett år senare

Kommentera